Την ανανεωμένη εφαρμογή για φορητές συσκευές «IPTO Analytics», με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για την πρόοδο της ενεργειακής μετάβασης, παρουσίασε σήμερα ο ΑΔΜΗΕ.

   Η νέα έκδοση ενσωματώνει δεδομένα για το ενεργειακό μείγμα, μέσα από δείκτες εκπομπών CO2, οι οποίοι ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο. Στη νέα κατηγορία «Εκπομπές CO2», οι χρήστες του IPTO Analytics μπορούν να περιηγηθούν στις επιλογές:

   · Κοντέρ CO2, με τον δείκτη έντασης εκπομπών CO2, ανάλογα με το μείγμα ηλεκτροπαραγωγής,

   · Μηδενικές Εκπομπές, με τον δείκτη που μετρά το ποσοστό του ενεργειακού μείγματος που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον με εκπομπές CO2,

   · Καθαρές Ώρες, με την «μαργαρίτα» της καθαρής ενέργειας που αποτυπώνει εύληπτα τη συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα για κάθε ώρα της ημέρας.

   Η εφαρμογή προσφέρει επιπλέον άμεση πληροφόρηση για βασικές παραμέτρους του ηλεκτρικού συστήματος, όπως η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, το μείγμα ηλεκτροπαραγωγής και το ισοζύγιο των διεθνών διασυνδέσεων.

   Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μάνος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Το IPTO Analytics είναι συνυφασμένο με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΑΔΜΗΕ και την προώθηση της ενεργειακής δημοκρατίας. Με την ενσωμάτωση ακόμη περισσότερων ανοιχτών δεδομένων, η εφαρμογή του Διαχειριστή εξελίσσεται σε ένα πολύτιμο εργαλείο ενημέρωσης και εκπαίδευσης μικρών και μεγάλων για τον τρόπο που παράγουμε και καταναλώνουμε ηλεκτρική ενέργεια σε καθημερινή βάση και τον αντίκτυπο που αυτός έχει για το περιβάλλον».

   Η ανανεωμένη εφαρμογή IPTO Analytics είναι διαθέσιμη δωρεάν στα Ελληνικά και τα Αγγλικά για συσκευές Android και iOS.

Πηγή: sofokleousin.gr