«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μπορεί να διαχειριστεί καμία κρίση με όρους αξιοπρέπειας για την κοινωνική πλειοψηφία. Γι’ αυτό είναι αναγκαιότητα να φύγει. Είναι αναγκαιότητα να συγκροτηθεί μία προοδευτική κυβέρνηση, για να δώσει ελπίδα και δυναμική αλλαγής στην κοινωνία», σε αυτό το πλαίσιο «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. προσέρχεται σε ένα Συνέδριο μάχης για την πολιτική αλλαγή», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “Max fm 93,4” της Πάτρας.

«Εκ των πραγμάτων έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο -από την πλευρά μας έχουμε ζητήσει εκλογές ήδη από τον Δεκέμβριο- διότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την πολιτική του κ. Μητσοτάκη. Η αγανάκτηση και η δυσφορία των πολιτών για την πραγματικότητα που βιώνουν εκδηλώνεται πια και σε απαίτηση για πολιτική αλλαγή», πρόσθεσε.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «ενώ η κατάσταση με την ακρίβεια είναι οριακή, η κυβέρνηση, χωρίς στοιχειώδη διάθεση για αυτοκριτική και αλλαγή σχεδιασμού, μονίμως υποτιμά το πρόβλημα και τελικά υποτιμά τους ίδιους τους πολίτες».

Επισήμανε, ακόμα, ότι «η ενεργειακή κρίση και η κρίση ακρίβειας εκδηλώθηκαν με ακραίο τρόπο στη χώρα μας από τα τέλη Αυγούστου -πολύ πριν τον πόλεμο στον Ουκρανία- λόγω της λειτουργίας ενός μηχανισμού αισχροκέρδειας στην αγορά ενέργειας που η κυβέρνηση ακόμη αφήνει να λειτουργεί ανεξέλεγκτα. Επίσης, λόγω των επιλογών του κ. Μητσοτάκη να εξαρτήσει πλήρως τη χώρα από το ρωσικό φυσικό αέριο, να προχωρήσει σε βίαιη απολιγνιτοποίηση χωρίς κανέναν σχεδιασμό, να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ και να μην ασκήσει καμία παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική. Μόνη μέριμνά του να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα».

Τόνισε, τέλος, ότι «η κυβέρνηση δεν λαμβάνει μέτρα που θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όχι επειδή δεν υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια αλλά γιατί έχει άλλες προτεραιότητες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητά τη μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης καυσίμων και τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Η κυβέρνηση επιμένει σε φοροαπαλλαγές σε ανώτατα εισοδήματα και ανώτατες περιουσίες. Αυτές είναι οι προτεραιότητές της».

Πηγή: sofokleousin.gr