Τα σοβαρά προβλήματα εργαζομένων, μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης της Έφης Αχτσιόγλου στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε στην αγορά της πόλης και είχε συναντήσεις με το Εργατικό Κέντρο και το Επιμελητήριο Λασιθίου, με σωματεία και το Σ.ΕΠ.Ε. της περιοχής.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η πολιτική επιλογή τη κυβέρνησης να μην στηρίξειτην πραγματική οικονομία βαθαίνει την ύφεση, αυξάνει την ανεργία και φτωχοποιεί τους εργαζόμενους. Τα μέτρα της ΝΔ δημιουργούν αντικίνητρο για την εργασία, σημείωσε, προσθέτονταςότι οι εργαζόμενοι τίθενται σε αναστολή, δηλαδή επιδοτείται η ανεργία, χωρίς καμία διασφάλιση για την επόμενη μέρα, ενώ χιλιάδες είναι οι “αόρατοι” ακόμα και για το πενιχρό επίδομα των 530 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει αλλά επιτείνει τα δύο βασικά τους προβλήματα, την έλλειψη ρευστότητας και τη συσσώρευση χρεών. Πολύ λίγες πέρασαν τα αυστηρά κριτήρια της επιστρεπτέας προκαταβολής και πήραν ένα δάνειο που αυξάνει το χρέος τους, ενώ ούτε οι μεταθέσεις πληρωμών αρκούν γιατί οι οφειλές τους σωρεύονται.

Η κ. Αχτσιόγλου παρουσίασε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών και μέρους του μισθού των εργαζομένων, με διατήρηση των θέσεων, των σχέσεων εργασίας και του μισθού στο 100%. Επίσης,για επιδότηση, ιδίως των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με μη επιστρεπτέα ενίσχυση συνολικού ύψους 3 δισ.και κριτήριο τον αριθμό των εργαζομένων. Ακόμα,για μείωσητου ΦΠΑ στην εστίαση καιτης προκαταβολής φόρου, καθώς και για ένα γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού.

Στις τουριστικές περιοχές σχεδόν το 80% των εργαζομένων δεν επέστρεψαν στη δουλειάτουςκαι έχουν βιοποριστικό πρόβλημα,επισήμανε, σημειώνοντας ότιφέτοςείναι αναγκαίο να αποσυνδεθούν τα ένσημα από τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

Πηγή: sofokleousin.gr