«Οι πολίτες έχουν αρχίσει να δίνουν πολιτικό περιεχόμενο στην αγανάκτηση, τη δυσφορία και τη δυσαρέσκειά τους, για την κατάσταση ανασφάλειας που βιώνουν. Ο πληθωρισμός βρίσκεται πάνω από το 10%, αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να καλύψουν βασικά έξοδα, ενώ την ίδια στιγμή βλέπουν απευθείας αναθέσεις, αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις, ιδιωτικοποιημένη τη ΔΕΗ και υψηλά μπόνους σε στελέχη», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “ΣΚΑΪ”.

«Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δηλώνει ότι οι πολίτες βλέπουν μία εναλλακτική πορεία για να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της ακρίβειας και συνολικά τα κύρια ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους. Βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορεί να δώσει αυτή τη λύση», πρόσθεσε.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε την ανάγκη «πολιτικής αλλαγής» για να υπάρξει «μία ουσιώδης διαφορά και προοπτική», γιατί πλέον «δεν μπορούμε να συζητάμε για μέτρα αντί μέτρων ή για κάποια μικρή διόρθωση στις επιλογές της κυβέρνησης, είναι ζήτημα συνολικής στρατηγικής και φιλοσοφίας».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ σημείωσε πως «με όρους απτών αποτελεσμάτων δεν ήταν επιτυχημένη», καθώς «δεν πέτυχε μία ρητή καταδίκη των παραβιάσεων της Τουρκίας, ούτε μπλόκαρε την πώλησης F-16 στην Τουρκία», ενώ «το χειρότερο είναι ότι μπήκε σε μία διαδικασία αγοράς νέων εξοπλισμών, που θα μας κοστίσει 3,5 δισ. και βαραίνει πάρα πολύ δημοσιονομικά τη χώρα, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τα νοικοκυριά».

Επισήμανε, τέλος, ότι «η κυβέρνηση δεν παίρνει στοιχειώδη μέτρα για να ανακουφίσει του πολίτες που ασφυκτιούν από την ακρίβεια -η βενζίνη έχει φτάσει κοντά στα 2,5 ευρώ το λίτρο- και κάνει μία κούρσα εξοπλισμών για να αντισταθμίσει διπλωματικές ελλείψεις».

Πηγή: sofokleousin.gr