«Εδώ και 6 μήνες οι πολίτες ζουν σε καθεστώςγενικής και οριζόντιας απαγόρευσης,στο πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο συγχρόνως λοκ-ντάουν της Ευρώπης. Είναι λογικό να αναζητούν βαλβίδες εκτόνωσης», δήλωσε η  βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου στο “MEGA”.

«Το οριζόντιο λοκ-ντάουν της κυβέρνησης απέτυχε, διότι δεν συνοδεύτηκε από τις απαραίτητες κρατικές ενέργειες σε μείζονα ζητήματα:στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, στην παρέμβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία, στους μαζικούς εργασιακούς χώρους», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή,«οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις της κυβέρνησης,με τους υπουργούς να παρελαύνουν στα κανάλια και να ανακοινώνουν διαφορετικά πράγματα, μέσα στην ίδια μέρα,για σειρά κρίσιμων θεμάτων, συντείνει στη συνθήκη απώλειας ελέγχου και αποτυχίας»,σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου.

«Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα σήμερα,με δεδομένη την αποτυχία της κυβερνητικήςστρατηγικής,ο τρόπος αποσυμφόρησης και αποσυμπίεσης μπορεί να είναι ένα ρυθμισμένο, ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης,σε εξωτερικούς χώρους, με πρωτόκολλα, με κανόνες, με αποστάσεις.Μια τέτοια ρύθμιση είναι σαφώς προτιμότερη από τον αρρύθμιστο συνωστισμό στις πλατείες»,επισήμανε, τονίζοντας ότι «ανάμεσα σε μια γενικευμένηαπαγόρευση, που είναι προφανές ότι το κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί, και μια χαοτική κατάσταση, που την εκμεταλλεύονται και συμφέροντα της νύχτας,η λύση είναι το ρυθμισμένο άνοιγμα».

Αναφερόμενη στη λειτουργία των εκκλησιών την περίοδο του Πάσχα τόνισε ότι«χρειάζεται αυστηρότητα και η κυβέρνηση να μην λειτουργεί με μικροκομματική οπτική. Να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο τους μαζικούς χώρους,όχι με διακρίσεις, όπως αυτές που είδαμε στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο».

Πηγή: sofokleousin.gr