«Η απόφαση της κυβέρνησηςγια τη γενικευμένη απαγόρευση των συναθροίσεων στη χώρασυνιστά μία καθαρή συνταγματική εκτροπή και δεν έχει να κάνειμε την προστασία της δημόσιας υγείας», δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 91,4” της Θεσσαλονίκης.

«Είναι μία ξεκάθαρη προσβολήτων μηνυμάτων του Πολυτεχνείου και μία πράξη κατασυκοφάντησης της μνήμης των θυμάτων του Πολυτεχνείου»,πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση εδώ και μέρες προσπαθεί να καλλιεργήσει μία τεχνητή ένταση, να πολώσει και να προκαλέσειτον δημοκρατικό κόσμο, για νααλλάξει την ατζέντα. Στήνει μία παγίδα για να μπορέσει εν συνεχεία να προκαλέσει την καταστολή και να πει:“Ορίστε, ποιοι φταίνε για τη μετάδοση της πανδημίας”», παράλληλα «προσπαθεί να τροφοδοτήσειτο συντηρητικό, ακροδεξιό της ακροατήριο».

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «η παγίδα είναι προφανής και οι δημοκρατικοί πολίτες δεν θα πέσουν σε αυτή», τονίζοντας ότι με τη συνυπογραφή του κειμένου ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης, από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 «ορθώθηκε ένα μέτωπο απέναντι στη χουντικής έμπνευσης απαγόρευση.Ένα αυτονόητο μέτωποαπέναντι στην κατάλυση βασικών δικαιωμάτων του Συντάγματος. Δεν μπορεί η δημοκρατίανα μπαίνει υπό την αίρεση του κ. Χρυσοχοΐδη και του κ. Μητσοτάκη». Για τη στάση του ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι «δυστυχώς, έχει επιλέξει να είναι ένας μόνιμος υποστηρικτικός βραχίονας της ΝΔ».

Αναφερόμενη στην οικονομία η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν παρεμβαίνει ουσιαστικά, για να στηρίξει τους εργαζόμενους, το εισόδημα των νοικοκυριών, τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις», αλλά «επιμένει στην καταστροφική συνταγή, η οποία παράγει ανεργία, φτώχεια, αδυναμία λειτουργίας των επιχειρήσεωνκαι δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επαναφορά της οικονομίας». Η χώρα, πρόσθεσε, «προβλέπεται ότι θα έχει μία από τις πιο βαθιές υφέσεις στην Ευρώπη,γιατί έχει πάρει τα λιγότερα μέτρα ενίσχυσης από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως σε λάθος κατεύθυνση».

Σημείωσε, επίσης, ότι «ο κ. Μητσοτάκηςδουλεύειτον κόσμο όταν μίλα για αναστολήπλειστηριασμών.Δεν είχε ανακοινώσει στη ΔΕΘ ότι τους έχει ήδη αναστείλει;Να αφήσει τον εμπαιγμό και να προχωρήσει σε ακύρωση του πτωχευτικού νόμου που ψήφισε».

Τέλος, υπογράμμισε ότι απαιτείται «χορήγησηεισοδήματος έκτακτης ανάγκης στη βάσητης σύνθεσης του νοικοκυριού: 400€ για το πρώτο ενήλικο μέλος, 200€ για το δεύτερο και 100€ για το κάθε παιδί και πλήρης κάλυψης από το κράτος του δώρου Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους των πληττόμενων επιχειρήσεων».

Πηγή: sofokleousin.gr