Με δραματικούς τόνους περιγράφει την κατάσταση επαρχιακών νοσοκομείων, εν μέσω πανδημίας, ο διευθυντής της εφημερίδας «Βήμα»  Αντώνης Καρακούσης, εξαπολύοντας πυρά για επιλογές της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας και καλώντας ταυτόχρονα την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δράσει άμεσα καθώς χάνονται άνθρωποι.  

«Εχουν γίνει εγκλήματα με τις τοποθετήσεις διοικητών στα νοσοκομεία. Ασχετοι άνθρωποι, γυμναστές, αλουμινάδες και άλλοι αστοιχείωτοι που δεν είχαν ξαναδεί στη ζωή τους μονάδες υγείας διαφεντεύουν νοσοκομεία και χειρίζονται την πανδημία. Κάντε κάτι τώρα. Πεθαίνουν άνθρωποι..», αναφέρει χαρακτηριστικά στο twitter. 

Ακόμα ο διευθυντής του «Βήματος» τονίζει τα εξής:

«Αυτά που συμβαίνουν στο νοσοκομείο του Κιλκίς είναι πρωτοφανή. Οι μονάδες Covid είναι διάσπαρτες στο νοσοκομείο, θετικοί ασθενείς κινούνται ανάμεσα σε υγιείς,το προσωπικό είναι εκτεθειμένο και η διοίκηση πέρα βρέχει.Το υπουργείο Υγείας δεν μπορεί να κωφεύει στις καταγγελίες..»

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας οφείλει δράση τώρα, δεν υπάρχει χρόνος, πεθαίνουν άνθρωποι αβοήθητοι στα επαρχιακά νοσοκομεία, που από μονάδες υγείας έχουν μετατραπεί σε ψηφοθηρικά γραφεία τοπικών βουλευτών».

Πηγή: sofokleousin.gr